[creation site web] [logiciel creation site] [creation site internet] [Start]
[Tuinbaan]
[De bouw]
[foto's]
[Special]
[Special]
[Materiaal]
[Stoom]
[Diesel]
[Materiaal]
[Het Voorbeeld]
[Voorbeeld foto's]
[Voorbeeld foto's]
[Voorbeeld foto's]
[Voorbeeld foto's]
[Special]
[Special]
[Zwitserland 2016]
[Harzreis spoor 2club]
[Brockenfahrt BR 199]
[Overbrenging 99 6101]
[Fotofahrt 99 6101]
[T1 Rit 2011]
[T1 Rit 2013]
[Vatertagsfahrt]
[Bahnhofsfest]
[Foto Special 99 5906]
[Special]
[Rijdag in Duitsland]
[Rijdag in Duitsland 2]
[Rijdag in Duitsland 3]
[Special]
[Special]
[]
[Links]

Doppelausfahrt met de 99 6001 en 99 5906, twee prachtige locomotieven die zich hier helemaal thuis voelen.

Wij stappen weer in en gaan richting Harzgerode. De locomotief word voorzien van kolen(met een vrachtwagen en kraan). Hier is voor ons ook een stop om te kunnen eten van echte duitse koeken. Na deze stop gaat onze trein weer richting Gernrode, onderweg kunnen wij weer foto's maken om rond 17.30 uur in Gernrode aan te komen. Een prachtige dag, een beetje regen was jammer maar mag de sfeer zeker niet verpesten. We hebben nog kunnen genieten van deze mooie machine.

Hier boven onze locomotief vooruit richting Gernrode bij Strasberg. Hier weer een aantal foto's gemaakt. Na een stop bij de brandweer die de mallet voorziet van vers water kunnen we weer door. Niet richting Gernrode, maar terug naar Strasberg. Hier loopt onze locomotief om en we geen weer terug richting Stiege. In stiege door de keerlus en nu gaan we achteruit richting Gernrode, maar voordat we hier komen, komen we eerst in Alexisbad aan. Hier krijgen we een tractatie op een doppelausfahrt. Deze foto's zijn hier onder te zien:

We komen aan in Eisfelder Talm├╝hle, na de verzoring en het omlopen van onze locomtief gaan we richting Stiege en Hasselfelde helaas werkte het weer hier niet helemaal mee en kregen we regen over ons heen.

Boven: Een stop in Bnneckenstein, water halen en kruising van 2 triebwagens. Onze trein moet op spoor 5 wachten. Zelden dat hier een trein staat.


Een van de volgende stops is bij de Klaberbruch, 2 foto's. De eerste onder de brug, de tweede net een stukje verder.

Na een Stop in Drei Annen Hohne om water te halen gaat de reis verder, hierboven de volgende foto stop, t.h.v km 43 Wormkebr├╝cke


Onder: 2 foto's vlak na het station van Sorge, de man met zijn brommer is een toevalstreffer. Na mijn idee maakt die de foto helemaal af!

Op 07.mei.2022 was het zo ver "Abschied einer Legende, Die Letztzen Fahrten der 99 5606" van Werningerode naar Gernrode met een foto rit van de HSB. Mallet 99 5906-5 zou op 15.mei.2022 aan de kant worden gezet in de loods van Hasselfelde. Daarom had de HSB nog een special programma de laatsten weken georganiseerd met o.a de Fotosonderfahrt waar ik een van de gelukkig van was om mee te gaan, de rit was uitverkocht.

Een kleine impressie met een aantal foto's is hieronder te zien.


Een kleine stam, gepackwagen + 2 rijtuigen en natuurlijk 99 5906 ging ons deze dag door de Harz brengen


We moeten de dag vroeg beginnen om 06.00 uur moeten we op Wernigerode melden. een half uur later vertrek.


Onze eerste Scheinanfahrt is na ca 50 minuten bij de Tunnel.

Foto Special 99 5906

Foto rit  met mallet  99 5906 van Wernigerode naar Gernrode

Foto Special 99 5906

WWW.HSB-TUINBAAN.NL

WWW.HSB-TUINBAAN.NL