[creation site web] [logiciel creation site] [creation site internet] [Start]
[Tuinbaan]
[De bouw]
[foto's]
[Special]
[Materiaal]
[Stoom]
[Diesel]
[Materiaal]
[Het Voorbeeld]
[Voorbeeld foto's]
[Voorbeeld foto's]
[Special]
[Special]
[Zwitserland 2016]
[Harzreis spoor 2club]
[Brockenfahrt BR 199]
[Overbrenging 99 6101]
[Fotofahrt 99 6101]
[T1 Rit 2011]
[T1 Rit 2013]
[Vatertagsfahrt]
[Bahnhofsfest]
[Special]
[Rijdag in Duitsland]
[Rijdag in Duitsland 2]
[Rijdag in Duitsland 3]
[Special]
[Special]
[Links]

Onze trein kwam om 21:45 uur aan in Gernrode i.p.v de verwachte 21:08 uur. De machist heeft daarna flink doorgereden en de Scheinanfahrt bij Borkenmoor is overgeslagen, voor goede foto's was het al te donker aan het worden en ook begon langzaam de regen door te zetten.  Tot zo ver dit verslag, van een zeer geslaagde lange trein dag. Freundeskreis Selketalbahn bedankt voor deze rit het was weer goed georganiseerd.


Onder nog een laatste foto van de loc die 3 dagen later terug ging naar Wernigerode, deze kwamen we(weer) tegen in Benneckenstein.

Na nog een Scheinanfahrt in Elend om 17:50 uur(waar we om 17:07 uur hadden moet zijn), ging onze reis door voor zo ver dit ging, de defecte trein bleek nog steeds op het spoor te staan, na een goed uur wachten voor Benneckenstein mochten we eindelijk het station op, waar nog een kameel stond met werktrein met defecte loc erachter, hier kregen we heel even de tijd om foto's te maken aangezien er achter ons nog een trein stond te wachten.

Helaas viel het weer op de Brocken wat tegen,  de regen zette langzaam op, tot harde regen. Vlak voor vertrek kwam de zon toch even tevoorschijn. Om 15:55 uur vertrokken we richting Gernrode. Na vertrek uit Drei Annen Hohne werd ons verteld dat er een kapotte trein stond bij Benneckenstein, we gaan daarom 2 extra  Scheinanfahrten doen voor Elend, waar onze machinst(die gewisseld is in Drei Annen Honhe) wel zin in had

Rond 12:50 uur komen we aan in Schierke waar we 2 treinen langs moeten laten, eerst de trein naar de Brocken, hier moet wij weer van het station af om de trein van de Brocken op ons spoor te kunnen laten. Dan gaat de trein naar de Brocken weg, en kunnen wij dat spoor op, het 3de spoor in Schierke is niet meer in gebruik, onder 13:55 uur aankomst op de Brocken

Fotohalt net voorbij de oude overgang met de SHE, Schienanfahrt was hier niet mogelijk omdat bij het achteruit rijden van de trein de overweg sensoren gepaseerd zouden worden, en dus de overweg voor niet dicht gaat. Onder de trein in Drei Annen Hohne op naar spoor 4, 3 reguleren treinen moeten er eerst langs, hier was ook rustig de tijd om even goed te kijken op het station, of te eten, wat verzorgt word vanuit de trein.

10:07 aankomst in Stiege, trein gaat door de keerlus en om 10:11 gaat de reis verder na Eisfelder Talmühle. De stop was hier heel kort, de meeste mensen in de cabrio bleven erin, snel in en uitstappen gaat hier niet. Nadat de loc in Eisfelder Talmühle is omgezet gaan we richting Drei Annen Hohne, onder de trein in Benneckenstein om 11:20 uur

In Alexisbad is onze eerste stop om 09:00 vertrek 09:05 en kruising met trein 8960 richting Gernrode, onder Scheinanfarht tussen Stassberg en Güntersberge.

Op  25.04.2015 was er weer een rit van de Freundeskreis Selketalbahn van Gernrode naar de Brocken met een BR 199, Harzkameel. Het weer zag er voor deze dag redelijk tot goed uit. Foto camera bij de hand, en klaar voor een leuke maar lange rit naar de Brocken.


Het was de eerste dag van de zomer dienstregeling, dat betekend zaterdagochtend 2 loc's in Gernrode:


Ook de trein richting Quedlingburg vertrekt, onze trein mag nu ook het station op.

Brockenfahrt BR 199

Fotofahrt met de BR 199 874-9 (harzkameel)  op 25.04.2015.

Brockenfahrt BR 199

WWW.HSB-TUINBAAN.NL