[website ontwerp] [website bouwen] [Start]
[Tuinbaan]
[De bouw]
[foto's]
[Special]
[Special]
[Materiaal]
[Stoom]
[Diesel]
[Materiaal]
[Het Voorbeeld]
[Voorbeeld foto's]
[Voorbeeld foto's]
[Voorbeeld foto's]
[Special]
[Special]
[Zwitserland 2016]
[Harzreis spoor 2club]
[Brockenfahrt BR 199]
[Overbrenging 99 6101]
[Fotofahrt 99 6101]
[T1 Rit 2011]
[T1 Rit 2013]
[Vatertagsfahrt]
[Bahnhofsfest]
[Special]
[Rijdag in Duitsland]
[Rijdag in Duitsland 2]
[Rijdag in Duitsland 3]
[Special]
[Special]
[]
[Links]

Boven: Omhoog richting Schierke, door het kappen van de bomen zijn er een paar mooie foto plekken bijgekomen zolang er nog niks nieuws groeit.



Rechts: Vertrek vanuit Schierke.


Onder zijn de brocken te zien, ook veel door bos is goed te zien.



Tot zo ver deze kleine foto serie van 2 dagen Harz

Boven een aantal foto's van de treinen richting de brocken te zien tussen Steinerne Renne en Drei Anne, ivm de drukte had de HSB een extra trein naar de Brocken ingezet, altijd goed voor een paar extra plaatjes


Onder gaat de reis verder richting Schierke.

Bij de wagonhal hadden we geluk en stond er een "kameel" buiten die bezig was met rangeerwerkzaamheden. Toen de loc het terrein verliet, heb bleef de deur open staan, en zo brutaal als wij zijn gevraagd aan de medewerker van de HSB of wij binnen voorzicht wat foto's konden maken. De vriedenlijke man liet ons verder en vertelde nog wat interssante dingen. Na het maken van een paar foto's ons keurig afgemeld om de reis te vervolgen richting steinerne renne. Maar voordat we daar heen, gaan eerst nog een foto uit de hal van de 2 mallets die helaas niet rijvaardig zijn

In de treinen hangen pooster van 1,5 meter afstand, en op de zijkant hangen A4tjes dat je zonder mondkapje de trein niet mag betreden.


Tot zo ver de foto's van de eerste dag, we gaan snel door naar de tweede dag.









Deze dag stond meer in het teken van foto's maken langs de spoorlijn. Het weer was goed geen druppel regen en lekker zon.



Nu zijn we in Westerntor waar een nieuwe werkhal gemaakt voor de HSB, deze is goed op de foto gezet ook met trein zoals deze hieronder te zien in.



Later zijn we naar de wagonhal gegaan, misschien hebben we geluk en staat er wat buiten. Maar of dat zo was?

  

Boven: Aankomst vlak voor Harzgerode vanuit de trein gezien.


Onder: In de middag / avond in Wernigerode de 99 7245-6 gezien zo goed als nieuw terug van groot onderhoud in Meiningen. Zo mooi het lijkt net een LGB model

Boven: 3 triebwagens in Stiege, links onze trein en rechts 2 in dubbelspan terug naar Eisfelder Talmühle


Onder: De stoomloc maakt zich klaar in Gernrode voor de reis terug

2020 een bijzonder jaar, ook om in de Harz te zijn, mondkapjes in de trein verplicht. Veel bomen in de harz worden gekapt omdat deze dood gaan door een plaag of moeten nog gekapt worden.


Een voordeel is wel dat er mooi open stuken komen voor foto's.  Ik had het geluk om in 2 dagen veel te kunnen zien in Harz.


De eerste dag de trein van 10.15 uur in Eisfelder Talmühle naar Alexisbad. Deze werd gereden met een triebwagen. In Alexisbad stond de stoomtrein naar Quedlinburg hier overgestapt en door naar Quedlinburg en terug naar Gernrode. Met een een stop van 1 uur in Gernrode de stoomtrein naar Eisfelder Talmühle gepakt en rond 16.45 uur was de reis voorbij. Hier onder een aantal foto's van dag 1, de eerste foto is een trein eerder naar Harzgerode in Eisfelder Talmühle

Voorbeeld foto's 2020

Voorbeeld foto's 2020

Foto's uit de Harz - 2020

Voorbeeld foto's

WWW.HSB-TUINBAAN.NL